Kostaryka Tarazzu SHB

Kostaryka jest producentem doskonałych jakościowo ziaren kawy. Najlepszym regionem do uprawy kawy jest dolina Tarazzu skąd pochodzi nasza Arabika. Kawowce w tym regionie rosną na żyznych glebach wulkanicznych. Ziarna pozyskuje się metodą na mokro i klasyfikuje. Kawę na rynek Europy przerabia się ręcznie i wybiera największe ziarna pierwszej i drugiej klasy bez defektów. Symbol SHB , którego rozwinięcie oznacza Strictly High Bean informuje nas, że zbiory odbywają się na wysokości co najmniej 1350 m n.p.m. Kawa idealna do ekspresu oraz tradycyjnego parzenia.
Pochodzenie:
Kostaryka
- Kraj : Kostaryka
- Region : Tarrazu
- Wysokość upraw : 1200 - 1500 m n.p.m.
- Odmiana : Caturra, Catuai
- Obróbka : na mokro (washed)
- Smak/Aromat : przyprawy korzenne, czekolada, orzech, delikatna nuta pomarańczy